Alizée Hungary
Bonjour Invité! Inscrivez-vous! ^^

Alizée életrajza!

Aller en bas

Alizée életrajza!

Message  Melle Alizée-Reníh le Dim Sep 12 2010, 11:51

Alizée
1984. augusztus 21-én született Ajaccióban, Korzikán. Ott töltötte el a gyermekéveit, családi körben, a szüleivel és a fivérével, Johannnal.

Már kis korától vonzotta a színpad és a művészet. Táncórákra járt az ajacciói "Látvány tánciskolába", és egy Patrick Fiori darabban is táncolt. A tánc- és énekórákat a színházban is tovább folytatta.

Rajzversenyeken is kiválóan szerepelt, egyik nyertes pályázata után – melyet a korzikai légitársaság írt ki egy repülőgép külső megjelenésére – az ő terve alapján fényezett repülőgép megkapta az Alizée nevet (az Alizé női formája, és egy passzátszelet jelöl). A versenyen sok ezer pályázó közt sikerült az első helyet elérnie.

Mylène Farmer quebeci születésű francia énekes fedezte fel, amikor 1999-ben Alizée megnyerte a Graines de Star című tehetségkutató műsort .

2003-ban Franciaország legszexibb nőjének választották.

2003. november 6-án Las Vegasban feleségül ment Jérémy Châtelain francia énekeshez. 2004-ben turnézott. 2005. április 29-én megszületett első gyermekük, AnnyLee.

2007-ben tért vissza Psychélédices című albumával, teljesen más stílussal, mint amit eddíg megszoktunk nála. Az album Mexikóban hatalmas siket aratott.

2010-ben kiadta az Une enfant du Siecle című albumát, amely elektro-pop, és az 1980-as évek hangzását idézi. A kritikusok imádták


Gourmandises:

Alizée felénekli a "Moi...Lolita" ("Én...Lolita") című számot és leforgatja a klipet. A kislemez 2000. július 4-én jelent meg a lemezboltokban, és a megjelenésekor már siker övezte. Mégis, Alizée csak szeptemberben kezdte el reklámozni a kislemezt. Kockázatos, de sikeres vállalkozás volt. Csak Franciaországban az első 3 hónap alatt 1 500 000 példányt vásároltak az emberek.
A siker beindult, a sajtó "Alizée-jelenség"-rõl beszélt.

Pusztán 4 hónapnyi karrier után, 2000. december 6-án megkapja élete első díját, az "M6 az év frankofón felfedezettje" díjat. Alig foghatta fel az eseményeket, 2001. februárjában, két hónappal a "Gourmadises" ("Nyalánkságok") című albuma, s második kislemeze, a "L'Alizé" („Passzátszél") után az NRJ Musictól is megkapta az év felfedezettje díjat, és ez még csak a kezdet volt.

2002-ben Alizée nem szerepelt sokat Franciaországban, de több európai országban, így Németországban, Olaszországban, Oroszországban, a Benelux államokban, Spanyolországban és Angliában is fellépett a "Moi...Lolita" és a "L'Alizé" számokkal, valamint Észak-Amerikában is koncertezett. Monte Carlo-ban, a Worlds Musics Award-on elnyerte a "Legtöbb lemezt exportáló francia művész" címet is.


Mes Courants Electriques...:

2003-ban az új album megjelenésekor már Japánban, Kínában, egész Ázsiában és Dél-Amerikában is elismert énekes lett. A J'en ai marre című szám nagy siker lett Ázsiában. Egy keksz Elise-nevet kapott, és a reklámját természetesen Alizée-val forgatták le.


Az első 2 lemeze:

Alizée Mylène Farmer és Laurent Boutonnat közreműködésével 2 albumot adott ki, amelyek Franciaországban és külföldön sikeresek voltak.

Alizée a zenei életbe 2000-ben tört be. Első két stúdióalbumának zenéjét Laurent Boutonnat, szövegét Mylène Farmer írta. Első albumának címe Gourmandises volt, mely a megjelenése után három hónappal már platinalemez lett. Az album nagyszerű fogadtatásban részesült mind Franciaországban, mind külföldön; 2001-ben Franciaországban Alizée lett a legjobb női előadó. Az albumon található a legsikeresebb, Moi… Lolita című szám, amely Európa-szerte a slágerlisták élére került. Második albuma szintén nagy sikernek örvendett.
Ezután a terhessége miatt kis időre visszavonult.


Psychédélices:

A zenei életbe való visszatérése előtt 2007-ben kiadót váltott, s a SONY-nál folytatja pályafutását. Hosszú kihagyás után, 2007. decemberében jelent meg Psychédélices című albuma, amely Mexikóban nagy sikert aratott, de Franciaországban neheztelték a stílusváltást, és a vártnál kevesebb album fogyott a hazájában. Ezután turnéra indult, fellépett többek közöt Franciaországban, Belgiumban, Oroszországban, Argentínában stb. Alizée albumaiból 2000 és 2010 között több mint 7 000 000 példány kelt el.


Une enfant du Siecle:

Az albumon a Chateau Marmont tal dolgozott, a kritikusoknak tetszett az a lemez. Az albumom lévő dalokat nagyrészt Edie Sedgwick amerikai színésznő és modell ihlette, akinek az életét családi tragédiák, pszichiátriai problémák és drogfüggőség övezte. Az album 2010. március 29-én jelent meg Une enfant du siecle (A Child Of The Century), azaz Egy század gyermeke címmel. A megjelenés napján Alizée Relese party keretében koncertet adott az új album számaiból.

Dalok az új lemezen:

1. Eden, Eden

2. Grand central

3. Limelight

4. La Candida

5. Les collines (Never Leave You)

6. 14 décembre

7. A cœur fendre

8. Factory Girl

9. Une fille difficile

10. Mes fantômes


Les Enfories:

2001-ben 16 évesen õ volt a legfiatalabb mûvész, aki szerepelhetett az Enfoirés-n (jótékonysági koncertsorozat), s nyugodt lélekkel fogadták be a társulatba a legrégebbi, oszlopos tagok is. 2002-ben, 2008-ban és 2009-ben és 2010 is láthattuk fellépőként. A 2011 es koncerten is részt vesz.


Díjai:

* M6 Awards - Révélation francophone (2000)
* NRJ Music Awards - Révélation francophone (2001),
* Meilleur Site internet musical (2001)
* Sacem 2001 - Prix Vincent-Scotto (2001)
* Hit FM Award (Russie)
* Award pour « Moi Lolita... » (2001)
* World Music Award - Meilleure exportatrice féminine de disques (2002)
* Las Lunas Del Auditorio (Mexique) - Meilleur artiste pop internationnal (2008)

* Franciaország legszexibb nője FHM (2003)
* Franciaország legszexibb nője FHM (2010)
avatar
Melle Alizée-Reníh
Admin

Hozzászólások száma : 44
Join date : 14/08/2010
Age : 29
Tartózkodási hely : Magyarország

Voir le profil de l'utilisateur http://alizeehungary.hungarianforum.com

Revenir en haut Aller en bas

Revenir en haut


 
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum